Environmental Statement

This statement highlights how Havant Borough Council has applied sustainable methods, tools and processes in the refurbishment and running of the Public Service Plaza.

The extended and refurbished offices has made the building more accessible to residents owing to the accommodation of more services in one location. The physical changes respond to the vision for the Borough of Havant, as described in the “Stronger Together” Community Strategy, to be a cleaner, safer, more prosperous place to work, live and visit and a clear sense of community.

The new entrance pavilion gives a bright and modern feel and enhances the public approach and experience of the Public Service Plaza.  As well as the sustainable nature of retaining the existing building frame when refurbishing the Public Service Plaza, other key aspects of the sustainable statement are:

  • Sedum roof to the extension
  • Roof mounted solar panels
  • Enhancement of insulation to the roof to save energy.